Barnen har lärt sig...

Schema för ATM vardagar

den . Träffar: 6597

Schema för höstterminen 2017 PDF[+]

Undervisningen omfattar 15 lektioner under höstterminen och börjar vecka 33 med första lektion onsdag 16/8

Lov:  meddelas vid terminsstart

Plats: Feldenkrais Skolan Lostigen 14 Bergshamra Solna

Pedagog: Eva Laser (undervisar sedan 1991)

Liveinspelning: Lektionerna spelas in med deltagarnas samtycke för att publiceras på SoundCloud. Det innebär att du kan repetera lektioner för att ytterligare stimulera din process.

Tema:

Moshe Feldenkrais inleder boken Medvetenhet Genom Rörelse med följande:


”Vi handlar i enlighet med vår självbild. Jag äter, går, talar, tänker, ser, älskar osv. i enlighet med hur jag känner när jag utför dessa handlingar. Denna vår självbild kommer till oss dels genom arv, dels genom fostran och till en del genom självstudier…”

Och senare: 
”… Av de tre aktiva faktorer som utformar vår självbild är det endast självstudier som i någon mån ligger i våra händer…”
Det är kring dessa ”självstudier” som feldenkraisprocessen kretsar – men det faktum att självbilden eller kanske i plural självbilder ligger till grund för agerande och handling och vad det innebär är inte helt självklart och enkelt att förstå. Utifrån detta blir det övergripande temat för ATM undervisningen ht 2017 ett förtydligande av idén att ” vi agerar utifrån vår självbild ”

Vad betyder begreppet ”självbild” i allmänhet och vad innebär det utifrån ett feldenkraisperspektiv i synnerhet?

Vad representerar din självbild för dig?

Schema:

Grupp I

onsdag

17.30 - 18:30

Grupp II

torsdag

  8.30 -  9.30

Grupp III

torsdag

10.30 - 11.30

 

Är detta något för dig? I enlighet med pedagogikens idé deltar nybörjare och vana utövare tillsammans. Undervisningen är öppen för den som vill gå hela terminen (15 ggr), en kortare serie eller komma enstaka gånger. Det finns plats för högst 14 personer i varje grupp.

Anmälan är bindande.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , telefon 08 655 05 40 eller iPhone 070 655 04 70

Se PDF[+]för ytterligare information.

 

blommor

Språkets begränsningar

The world is not just black and white, but rather it has all possible shades of grey.

It is easier to understand one another when we are friends, and have established a common meaning of words, than to speak precisely enough to be understood by those who do not wish to be led up the garden path.

Moshe Feldenkrais The Elusive Obvious, Basic Feldenkrais